България влиза в класацията на ТОП 10 – духовните места

Електронното издание на ,,Чуждоземец“ съобщава,че са попаднали на статията за топ 10  в два световно известни сайта съдържащи еднаква информация за България. RiseEarth  и TheEarthChild са написали топ 10 духовни места на земята с най-силна енергия.Ето ги и тях:

 

1.Рила в България.

 

Този планински масив е един от най-силните енергийни центрове в света.Местността  заобикаляща Рилските езера има много силна енергия.Сетете се,че Петър Дънов е избрал да предаде своята мъдрост в Рила,а сетивните хора,които са се разхождали там са почувствали енергията, и са получавали странни сънища докато са били там.Рила планина се намира в Южна България, която е част е от Рило-Родопския масив и заема неговия северозападен край. Най-старото име на планината е Доункас, смята се, че то е дадено от траките. Роула е друго има на планината, дадено от траките, което по-късно е било видоизменено от славяните на Рила – означава водна планина. Най-високият връх на Рила е най-високият връх на Балканския полуостров – Мусала – 2925 м.Иван Вазов поетично оприличава Рила на „крепост, издигната до облаците, със своенравно изкроени гранитни бастиони,… замръзнали в ефира подир последните трусове и конвулсии на мирозданието.“

 

2.Мачу Пикчу Перу.

 

Той е построен на върха на Андите и канализира силна енергия,която позволява на хората да преживеят нещо различно,което не принадлежи на нашия свят.Всъщност загубения град на Инките е едно от най-известните места свързани със световните енергийни центрове.Смята се, че Мачу Пикчу е бил част от много голям комплекс от крепости, които инките използвали за защита от набезите на индианците, обитаващи джунглата. Градът условно е разделен на четири части. Северозападната част най-вероятно е била използвана за религиозни цели – там се намират Свещения площад и храмът на „Трите прозореца“, „Свещеният храм“, „Имението на свещениците“. Също така там се намира и слънчевата лаборатория, с помоща на която инките са определяли годишните сезони и часа по сенките, хвърляни от слънцето върху камъните.

 

 

3.Остров Сокотра.

 

 

Остров Сокотра е място, което всеки, наричащ себе си пътешественик, трябва да посети! Енергията,която съществува там е такава,която свързва човешката душа директно с космоса.Растенията там са уникални,които не се намират другаде по света заради изолираността на мястото.Втози ред на мисли се сещам за дървото Драконова кръв и интересното при него е,че когато стъблото му бъде наранено или отсечено има смола, която потича от него.Тя е тъмно червена досущ като кръв,а многобройните и лечебни и полезни свойства са довели до пълното и наименование – драконова кръв. Сокотра се състои от четири острова в Индийския океан на върха на Африканския континент,като най-големият от тези острови заема 95% от общата площ на архипелага.

 

4.Платото Урулу,Австралия.

 

 

Вие сте любител на необикновените неща,значи пътешествието до тази забележителност няма да ви разочарова.Това е най-голямата монолитна скала, позиционирана в равнинна местност, която допринася за резкия контраст. Друго интересно за Улурлу е, че при изгрев и залез, цвета му е различен, което допринася за добавянето му в списъка на ЮНЕСКО.Древните племена,които живеели около платото са оставили истории,които са изрисувани в някой от пещерите там. Легендите разказват,че платото е празно,и е духовен енергиен източник,който те наричат Тиукурпа (Времето на сънищата),и че когато човек пътува до там той ще получи духовни видения.

 

 

5.Великденският остров (Рапа Нуи).

 

 

 

Най-голямата мистерия се оказва кръглия камък,който държи тайните на вселената,и съдържа най-важните духовни енергии  на земята.Известно е заради статуите които изглеждат като човешки фигури и учените още не могат да обяснят мистерията около тях.Онези величествени статуи, които се извисяват и показват наличие на божествен живот се наричат моаи. Те изобразяват човешки фигури с варираща височина от 1 до 11 метра. Броят им е 900. В каменна кариера на острова се намират много недовършени и съответно неизправни фигури, една от които е трябвало да бъде висока цели 20 метра. Странното е, че всички гледат към сушата и са обърнали гръб на морето. Телата им са представени само от кръста нагоре. Изследователите смятат, че това са високопоставени хора или герои на местно племе, отдавна изчезнало.

 

 

6.Светилището Белинташ.

 

 

 

В превод от турски означава ,,Камък на познанието“или както е известно сред местните хора – Родопският Стоунхендж.Можете само да проверите енергията на мястото,като е нужно да вземете компас, който да поставите върху скалите. Ще видите, че стрелките му буквално „полудяват“ и започват да се въртят, сякаш изпълнявайки някакъв древен мистичен танц.Местните хора разказват стара библейска легенда, според която до Белинташ са стигали водите на Потопа и на халките, които могат да се видят вскалите е бил привързан Ноевият Ковчег.

 

 

7.Берат,Албания.

 

 

Той е част от списъка на Юнеско.Истинска съкровищница на града,която показва хармония между религия и култура.Хората от там казват,че техните преживявания са много силни с духовно лечителна енергия.Берат (Berat) е град в Албания, и се намира на десния бряг на река Осум.Познат е и като „град на хиляди прозорци“, тъй като всички къщи от старият град са разположени по склоновете на планината и „гледат“ към новия град.

 

 

8.Стоунхендж.

 

 

През Средновековието са вярвали, че Стоунхендж е издигнат от крал на бритите. В легендите пък се говори, че е бил построен само за една нощ от водещият магьосник на бритите Мерлин.Често правят филми на чудното място.През 1964 година Сесил Нюхем изумил академичното общество с твърдението си, че Стоунхендж е използван като лунна обсерватория. Твърдението му било базирано на правоъгълното разположение на четирите базови камъка.След дълги компютърни изследвания, професора доказал, че Стоунхендж не само е ориентиран по отношение на някои основни точки от цикъла на движението на Луната, но и давал възможност за предвиждане на лунните затъмнения.

 

 

9.Босненските пирамиди.

 

 

Босненските пирамиди.проф. д-р Семир Османагич е бил в пирамидите и казва в интервю за България,че галериите във вътрешността на пирамидите са лечебни.Под пирамидата където е бил са намерени три подземни камери и малко синьо езеро.Освен че водата била стерилно чиста там нямало бактерии,водорасли,плесени,микроорганизми,животинки мъх и тиня.Наричали водата,,жива“ защото пречиствала мощно организма.Нивото на отрицателните йони в галериите бил 43 пъти по- високо,отколкото е средното ниво навън.В лабиринта не съществувало вредното излъчване от космическите енергии /мрежи на Хртман, Кириев и Шнайдер/  или пък разболяващата енергия от подземни водни течения. Те са били неутрализирани по непознат за човечеството начин с огромни обли камъни.Това правило лабиринта едно от най-сигурните места на планетата, способно да защити здравето на човека и да възстанови неговото тяло.

 

 

10.Връх Кайлаш,Тибет.

 

 

 

Според вярванията една обиколка около върха изтривала греховете на един живот, а 108 осигуряват нирвана, върховното духовно просветление.Било е забранено да се изкачват хората до самия връх понеже вярването на местните било,че върха е дом на боговете.За много от религиите, Кайлаш е последната спирка на душите и духовен център на света.Кайлаш е връх в планините Гангдисе, в много отдалечена и негостоприемна част на Тибетските Хималаи -свещено място за четири религии – индиузима, будизма, джайнизма и местната тибетска религия бон. На санскрит кайлаш означава кристал.

 

Има невероятни снимки на местностите.Напишете в търсачката мястото,което ви интересува и натиснете на изображения.Ще ви се заредят различни снимки от които някой ще ви оставят буквално без дъх.Насладете им се и усетете енергията им.

Източници:svoizbor.com ,idi.bg ,nasamnatam.com ,chujdozemec.com ,interesnimesta.com ,actualno.com ,rozali.com ,bg.wikipedia.org

ЗАПИШЕТЕ СИ ЧАС ЗА НАШИТЕ УСЛУГИ!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
Translate »
error: Content is protected !!

ЗАПИШЕТЕ СИ ЧАС ЗА НАШИТЕ УСЛУГИ!